Voorbeelden

Een uitgestoken hand…

Door Kathleen Smith, vrijwilliger bij Alcander

Bij grand-café De Rode Beuk is het een drukte van belang. De cursisten van Annika de Haas, eigenaar van ‘De Salon – nails & cosmetic’, doen vandaag examen voor hun opleiding nagelverzorging. Zij maakte een match met Brigitte de Doop van Meander, waardoor de senioren van verzorgingshuis Bocholtz nu een hand- en nagelverzorging krijgen.

Lees verder »

Kunstenaars ontmoeten kunstenaars

Nick Ivy Art is het kunstbedrijf van Nick Koolen. Als beeldend kunstenaar maakt hij vooral objecten van klei, steen, brons en andere metalen. Hij werkt veel samen met kunstschilder Lou Thissen, een oud collega-docent van de kunstacademie in Maastricht. Lou heeft zijn atelier in Landgraaf. Ze vormen samen de ene partij van de match.
De andere partij is Ut Glaashoes. Ut Glaashoes is een galerie, atelier en kunstuitleen van stichting Radar waar mensen met een verstandelijke beperking op heel oorspronkelijke wijze vorm geven aan hun gevoelswereld.

Lees verder »

Ex-gedetineerden & social media

Door Kathleen Smith, vrijwilliger bij Alcander
 

Vandaag zijn we te gast bij de Stichting Exodus, een stichting die ex-gedetineerden en gedetineerden opvangt en ondersteuning biedt. Daar geeft Irène Bovy, eigenaar van Whizz U een workshop over Social Media en de manier waarop die juist deze doelgroep nieuwe kansen kunnen bieden. Een verrassende match!

Lees verder »

Deze pagina delenShare on LinkedInEmail this to someoneTweet about this on Twitter