Parkinsoncafé Parkstad maakt kennis met nieuwe wetgeving zorg

Beursvloer Parkstad aan Zet is nog goed merkbaar. Er zijn nieuwsbrieven geschreven, sloopwerkzaamheden verricht en cursussen of presentaties gegeven. De Stichting Parkinsoncafé Parkstad maakte tijdens de Beursvloer een match met Sevagram: een presentatie over de nieuwe wetgeving in de zorg.Omdat de nieuwe wetgeving nogal wat veranderingen met zich meebrengt, werd het levendige presentatie. De aanwezigen konden hun vragen stellen aan een aantal medewerkers van het servicebureau van Sevagram.

De stichting Parkinsoncafé Parkstad

Stichting Parkinsoncafé Parkstad, gevestigd in het Cultuurhuis in Heerlen is een ontmoetingsplaats voor mensen met de ziekte van Parkinson, hun partners en/of hun mantelzorgers. “We organiseren iedere vierde donderdag van de maand een bijeenkomst, formeel of informeel”, vertelt Angelique Loock van Stichting Parkinsoncafé Parkstad. “Zo zijn er informatiebijeenkomsten waar bijvoorbeeld een arts of therapeut uitleg geeft, maar ook bijeenkomsten waar het ontmoeten voorop staat en een gezamenlijke activiteit gedaan wordt.”

Over de Beursvloer

De Beursvloer is een regionaal evenement, waarbij gemeenten, bedrijven, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties elkaar ontmoeten en eventueel een match maken. Bij een match helpt een ondernemer een maatschappelijke organisatie, bijvoorbeeld met het geven van een cursus of het maken van een fietsenhok. In ruil daarvoor doet de organisatie iets terug voor de ondernemer, bijvoorbeeld het organiseren van een teamdag. De matches worden vastgelegd door een notaris.
Door Manon Verweijst

Deze pagina delenShare on LinkedInEmail this to someoneTweet about this on Twitter