Kunstenaars ontmoeten kunstenaars

Nick Ivy Art is het kunstbedrijf van Nick Koolen. Als beeldend kunstenaar maakt hij vooral objecten van klei, steen, brons en andere metalen. Hij werkt veel samen met kunstschilder Lou Thissen, een oud collega-docent van de kunstacademie in Maastricht. Lou heeft zijn atelier in Landgraaf. Ze vormen samen de ene partij van de match.
De andere partij is Ut Glaashoes. Ut Glaashoes is een galerie, atelier en kunstuitleen van stichting Radar waar mensen met een verstandelijke beperking op heel oorspronkelijke wijze vorm geven aan hun gevoelswereld.

Dieren in klei en houtskool

Vandaag leeft een groep mensen van Ut Glaashoes zich in het atelier van Nick uit met klei, houtskool, potlood en papier. Vandaag worden er vooral dieren gemaakt. Eén de deelnemers maakt ze zo, dat er altijd twee dieren op elkaar staan. Zoals in het sprookje van de Bremer Stadsmuzikanten. Anderen zijn bezig met tekeningen van de Beatles, met dr Martin Luther King of met Picasso-achtige houtskooltekeningen. Als alles klaar is volgt er een expositie in Ut Glaashoes.

Nieuwe ervaringen

lou_voor_olifantenparade_heerlen_0
Nick en Lou zorgen voor koffie, thee en broodjes maar ook voor deskundige aanwijzingen. Ze zijn immers niet voor niets docent geweest. ‘We vinden dit gewoon leuk om te doen” zegt Nick. “Daar hoeft niet altijd iets tegenover te staan. Zo komen deze mensen weer eens de deur uit. Ze kunnen nieuwe indrukken opdoen. De reis met de trein op zich is voor hen al een belevenis.”

Weinig moeite

“Zo´n Beursvloer zou eigenlijk vaker georganiseerd moeten worden”, zegt Lou. “Sommige ondernemers hebben nog een zetje nodig om over de drempel te stappen. Zo breng je mensen bij elkaar waar dat anders niet zou gebeuren. Je kunt zo met weinig moeite iets voor anderen doen. We hebben nu ook een keer ervaring kunnen opdoen zodat we voor de volgende keer de mogelijkheden nog beter kunnen inzetten”.

www.nickivyart.nl
www.louthissen.nl
www.utglaashoes.nl

Deze pagina delenShare on LinkedInEmail this to someoneTweet about this on Twitter