Ex-gedetineerden & social media

Door Kathleen Smith, vrijwilliger bij Alcander
 

Vandaag zijn we te gast bij de Stichting Exodus, een stichting die ex-gedetineerden en gedetineerden opvangt en ondersteuning biedt. Daar geeft Irène Bovy, eigenaar van Whizz U een workshop over Social Media en de manier waarop die juist deze doelgroep nieuwe kansen kunnen bieden. Een verrassende match!

Actieve mannen

Terwijl de laatste hand wordt gelegd aan de installatie van computer en projectiescherm, druppelen de bewoners van Exodus binnen in de workshopruimte. Vijftien jonge mannen in de leeftijd van 24 tot 45 jaar nemen plaats. Tijdens de workshop luisteren de mannen aandachtig, stellen vragen en doen actief mee.

Jezelf presenteren op internet

Irène Bovy weet een ieder geboeid te houden tot het einde van haar presentatie. De informatie over de manier waarop je je presenteert op internet, kan de mannen bij het zoeken naar een nieuwe baan zeker van pas komen. Een aantal van hen geeft aan, interesse te hebben in vervolgmogelijkheden die Whizz U te bieden heeft. Vooral het bouwen van websites interesseert de groep.

Zaadjes planten

Begeleidster Debby Simons weet dat je onmogelijk alle mannen uit de groep kunt bereiken. “Maar als er een paar zaadjes ontspruiten en uitgroeien tot mooie ideeën en een betere toekomst, is er genoeg reden tot tevredenheid.” aldus Debby.  Ook Irène Bovy is tevreden. Zij vond de Beursvloer een inspirerende bijeenkomst en heeft haar netwerk kunnen uitbreiden.

www.whizz-u.com
www.exodus.nl

Deze pagina delenShare on LinkedInEmail this to someoneTweet about this on Twitter