Een uitgestoken hand…

Door Kathleen Smith, vrijwilliger bij Alcander

Bij grand-café De Rode Beuk is het een drukte van belang. De cursisten van Annika de Haas, eigenaar van ‘De Salon – nails & cosmetic’, doen vandaag examen voor hun opleiding nagelverzorging. Zij maakte een match met Brigitte de Doop van Meander, waardoor de senioren van verzorgingshuis Bocholtz nu een hand- en nagelverzorging krijgen.

Nieuw perspectief

In opdracht van de gemeente geeft Annika de Haas haar kennis door aan jonge vrouwen en moeders die een bijstandsuitkering ontvangen. Door het volgen van deze opleiding kunnen de vrouwen hun positie op de arbeidsmarkt verstevigen.

Spannende dag

Er hangt een ongedwongen sfeer, maar voor de nagelverzorgers in de dop is het menens. Ze doen vandaag examen op de handen van de hen toegewezen senior en willen graag hun diploma halen. Mevrouw Haas, die niks minder verwacht dan perfectie, loopt langs bij al haar cursisten, geeft advies en laat geen kans onbenut om zich ervan te gewisse dat de senioren comfortabel zitten.

In de zevende hemel..

Aan het commentaar te horen zitten ze niet alleen comfortabel maar genieten ze er ook dubbel en dwars van. Ik hoor geluiden als: “Ik ben in de zevende hemel” en “Ik zou dit elke week wel willen”. Het is leuk om te zien hoe onze senioren eens in het zonnetje gezet worden. Opvallend is de enige heer in het gezelschap die voor het eerst in zijn leven zoiets meemaakt: geduldig zit hij te genieten van de aandacht voor zijn handen.
Alle vrouwen die op deze dag examen deden, hebben de cursus met goed gevolgd afgerond.

Deze pagina delenShare on LinkedInEmail this to someoneTweet about this on Twitter